Call us toll free:
Top notch Multipurpose WordPress Theme!
Call us toll free:

2N MÒDUL

2n mòdul. Pràctiques a Barcelona i arreu del món:

9, 15, 16 i 22 de febrer de 2019

8 iniciatives presentades de manera interactiva i dinàmica. S’analitzen experiències basades en l’educomunicació. Es tindran en compte iniciatives de Barcelona, Catalunya, d’altres països d’Europa, Àfrica i d’Amèrica Llatina. S’ha convidat a persones responsables i coneixedores d’aquestes pràctiques per incorporar de primera mà els seus relats i les seves veus.

Lloc: Fàbrica de Creació Fabra i Coats. Barcelona


 

Dissabte 9 de febrer de 2019 (9h a 13h)

 

CiudadMigrante. org

A càrrec de: Martín Habiague  

 

Comunicació participativa des de les comunitats a l’Equador

A càrrec de: Andrea Miniguano      

              

La ràdio comunitària a El Salvador. Dinàmiques participatives dins d’un context de forta tradició oral

Presentació del treball desenvolupat des de la ràdio comunitària Izcanal, així com una revisió sobre com aquest mitjà de comunicació ha tingut aportacions significatives a nivell comunitari dins d’El Salvador. La ràdio comunitària ha estat involucrada en moments decisius a nivell històric a El Salvador, un país on la tradició oral ha prevalgut sobre altres mitjans de traspàs de coneixements i informació.

A càrrec de: Zenaida Reyes  

                

Proyecto de Edu-entretenimiento “Oh My Goig”  

A càrrec de: Albert Baquero    


 

Divendres 15 de febrer de 2019 (16h a 20h)

 

Explicar el món des dels Blocs

Des dels Blocs és un procés de creació col·lectiva de relats, representacions i coneixement sobre un territori específic de L’Hospitalet de Llobregat: els blocs de La Florida; i al seu torn de creació de situacions i espais de trobada i diàleg entre els col·lectius diversos que l’habiten. La ràdio és un dels mitjans emprats per desenvolupar aquests processos.

A càrrec de: LaFundició – Francisco Rubio

 

Aprendre a explicar-nos, una cerca permanent – Escola Audiovisual Infantil del Caquetá (Colòmbia)

L’Escola Audiovisual Infantil és un col·lectiu de producció conformat per nens i nenes, joves i persones adultes que creen relats sobre el territori i la població de Belén de los Andaquíes al Caquetá, Colòmbia. Els i les integrants relaten experiències, posen en escena la seva vida familiar, els seus interessos, les seves preocupacions i les seves vivències a través de la producció de vídeos o pel·lícules. La regla principal de l’escola és: “Sense història no hi ha càmera”.

A càrrec de: Alirio Gonzalez

 

Desde la Mina  

A càrrec de: David Picó

 

Club Infantil de nens comunicadors de Nicaragua.

A càrrec de: Yader Chavarria


 

Dissabte 16 de febrer de 2019 (9h a 13h)

Fonaments i experiències d’educació africana, una visió des de la tradició

Generalment quan es parla d’educació a l’Àfrica, es redueix al model occidental. Les dades d’educació solen correspondre al nombre de persones escolaritzades. Però les societats africanes han desenvolupat models, estratègies, pràctiques pedagògiques fonamentades en valors i visions pròpies. A la sessió farem una aproximació als principis educatius africans i presentarem alguns exemples actuals.

A càrrec de: Rafa Crespo, CEA

 

Col·laboracions intersectorials i interdisciplinàries. Aportacions des de la comunicació per al canvi social

Durant aquesta sessió es presentaran aplicacions recents de la comunicació per al canvi social en reflexions encaminades a enfortir organitzacions socials a l’Àfrica subsahariana, entitats que treballen amb víctimes en el context del postconflicte a Colòmbia i estratègies de prevenció en salut a Guinea i l’Equador.

A càrrec de: Claudia Nieto


 

Divendres 22 de febrer de 2019 (16h a 20h)

Northem Visions, Belfast (Irlanda del Nord)

Offener Kanal Magdeburg (Alemanya)

 

Descarrega’t aquí el programa complet (PDF)